Новини

PS3 фърмуер версия 4.82 е налична за обновяване
14.11.2017

От днес е налична онлайн за изтегляне най-новата версия на фърмуера за Sony PlayStation 3 конзоли 4.82. Тя е пусната повече от година от както излезна предишната 4.81. Официално според Sony ъпдейта повишава стабилността на работата на конзолата. Неофициално вероятно пачва webkit експлойт, споменат преди седмица от програмист с ник Esc0rtd3w, който казва, че е намерил дупка в сигурността на 4.81 позволяваща според него доста неща като софтуерен даунгрейд, Flash Dump, IDPS Extraction за конзолите, които подлежат на CFW в момента. За най-новите модели PS3 конзоли CECH 3000 и CECH 4000 се планира HEN - Homebrew Enabler - пак вид хак, не толкова функционален като CFW, но вършещ работа.
Тези от вас, които ползват PSN с отключена конзола да не обновяват за момента, докато не се появи нов CFW.


Хак за PS4 e възможно да се появи скоро
27.10.2017

След ъпдейта на webkit експлойта, който вече работи на по-новите фърмуери 4.0Х от Team Fail0verflow пуснаха публично инструменти, обяснения и кодове за Kernel експолойт, който работи на версия на фърмуера 4.05 на Sony PlayStation 4. Tова само по себе си е достатъчно на програмистите на сцената да направят напълно работещ Jailbreak за конзолите до този фърмуер. Този експлойт има кодово име “Adieu”, защото за съжаление беше пачнат в следващата версия на фърмуера на конзолата 4.06. Дори да се пусне някакъв хак той няма да е особено функционален при положение, че 4.05 беше пусната точно преди година месец октомври 2016. Със сигурност игрите излезнали след това няма да работят, а и конзоли, които да са на тази версия на фърмуера или по ниска се намират трудно. За всички ъпдейтнали до 5.0 обаче все още има надежда. Хакерът Qwertyoruiop потвърди, че има работещ Jailbreak за тази версия на фърмуера, но както до сега нищо не е пуснато. Той е известен с работата си по Jailbreak на iOS на Apple и в миналото е пускал много такива, но каза, че специално за PS4 няма да пусне нищо публично. Дали заради страх от съдебно преследване от Sony, дали защото иска да запази Kernel експлойта за да изследва бъдещи версии на фърмуера за PS4 никой не знае и едва ли ще разбере, но всички се надяваме в един момент нещо от експлойта му да излезне публично.


Nintendo Switch Firmware 4.0.1 e наличен за обновяване
27.10.2017

От вчера е налична нова версия на фърмуера на Nintendo Switch. Тя е с номер 4.0.1 и официално подобрява
работата на системата. Неофициално този фърмуер решава проблемите с HDMI, които се появяват при някои телевизори. Относно хак за конзолата от Team PegaSwitch съветват да останете на 3.0.0 фърмуер. В началото на месеца те пуснаха експлойт наречен PegaSwitch 3.0, който все още е далеч от истински работещ хак за конзолата, но който се надява на такова нещо е по-добре да стои на версия 3.0.0.
 


Henkaku - хак за PS Vita
28.09.2017

След появата на SD2Vita (ТF2Vita) адаптерите, които позволяват да се ползва обикновенна MicroSD карта за памет за конзоли PSVita, инсталирането на първия HEN (Homebrew Enabler) на конзолата добива много повече смисъл. Най-просто казано Henkaku използва дупка в браузъра на конзолата, чрез която се инсталира и дава досъп до файловата и система. Това позволява да се инсталират всякакви файлове, включително резервни копия на игри. Недостакът е, че Henkaku работи само на конзоли с версия на фърмуера 3.60. Ако вашата конзола е с по-ниска версия то тя може да се обнови, но ако е с по-висока няма как да се свали за момента. На по-високите версии все пак е възможно да се играят игри за PSP и да се инсталират някои приложения. Добрата новина е, че всички нови конзоли продавани в момента са с версия на фърмуера 3.60 или по-ниска. Така, че ако планирате покупка сега може да се възплзвате и от Henkaku.


Xbox One X ще струва 1000 лв
26.07.2017

След като Microsoft сериозно изостанаха от Sony в продажбите на сегашното поколение конзоли, преди време най-сетне представиха дългоочакваният Project Scorpio, анонсирана преди това като най-мощната конзола за игри. Новата конзола официално е наречена Xbox One X. Компанията планира да пусне Xbox One X на 7 ноември в световен мащаб, на цена от 499 щатски долара, 449 паунда, 499 евро, 599 канадски долара и 649 австралийски долара.

Всички съществуващи Xbox One аксесоари ще работят с новия Xbox One X заедно с всички съществуващи Xbox 360 съвместими заглавия и Xbox One игри. Microsoft планира да използва super sampling в One Х, за да накара новите игри да изглеждат по-добре дори на Full HD телевизори.

Новата конзола има завидните 6 терафлопа графична мощ, повече от основния си конкурент PS4 Pro, която има само 4.2 терафлопа. Подобрението е резултат най-вече от новия GPU. Хибридният чип на конзолата разполага с 2560 потокови процесора, спрямо 768 в предишната версия. Увеличена е и честотата – от 914 до 1172 MHz, а освен това осемте процесорни ядра работят на тактова честота 2,3GHz..Xbox One X разполага със 12GB видеопамет GDDR5 с честота 6800 MHz.

Xbox One X също така има водно охлаждаща се парна камера, технология, която се използва от високия клас PC видео карти като GTX 1080.

Microsoft казва, че новата Xbox One X е "най-малката Xbox, правена някога", и засега тя ще се предалга само в черен цвят.

Едно от първите заглавия за новата конзола е Forza Motorsport 7, работеща с 4K резолюция и 60 кадъра в секунда. Forza Motorsport 7 ще дебютира на 3 октомври.

Колкото и да се анонсира мощността на новата конзола, ако държите на графиката при игрите, купете си PC, a не конзола.


страница 1 от 75
     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski