Новини

Нов хак за PS4 вече е наличен за ползване
30.05.2018

Преди два дни познатият на всички хакер SpecterDev пусна нов хак за Sony PS4, който работи на конзоли с версия на фърмуера 5.05. Това позволява практически да се играе всяка една игра излезнала до момента. Както вече споменавахме в предишни новини хака за PS4 представлява два вида експлойти Web-kit и Kernel експлойт. Първият е дупка в браузъра на конзолата, през която се "влиза" в ядрото, от където се стартира другия експлойт. Това позволява да се инсталират приложения, които не са подписани официално от Сони, като наличните, които се ползват в момента са Debug Settings - позволява инсталиране на игри под формата на .pkg файлове, FTP - сървър - за връзка с компютър и прехвърляне на файлове и Payload за рипване на игри. Недостатъка на този вид хакове е, че трябва да бъдат активирани всеки път, когато се включи конзолата, тъй като реално се стартират в РАМ паметта и. Освен това се изисква връзка с компютър, където да се хостнат файловете или специално направен сайт за целта.

На кратко всичко най-важно за хака:

- работи само на конзоли с версия на фърмуера 5.05, ако конзолата е с по-ниска версия може да се ъпдейтне, но ако е с по-висока няма начин да се даунгрейдне
- могат да се играят всички игри излезнали до момента, с изключение на онлайн базираните
- изисква връзка с компютър по LAN или Wi-Fi и трябва да се стартира всеки път, когато се пусне конзолата
- в никакъв случай не трябва да се ъпдейтва конзолата, защото това ще направи хака не използваем, поради тази причина не може да се играе онлайн с такава конзола


Team Xecuter обявиха хак за Nintendo Switch
03.01.2018

Team Xecuter обявиха на блога си, че са намерили ефективно решение за хак на най-новата конзола на Nintendo - Switch. Те са известни с хардуерните си разработки в миналото главно за Xbox и Xbox 360 конзоли, позволяващи играенето на резервни копия на игри. От хакерската група твърдят, че тяхното решение ще работи на всяка версия на фърмуера на конзолата включително и на бъдещи такива. От това следва ще най-вероятно ще пуснат чип за хардуерна модификация на конзолата. Видео с пускането на неподписан код на конзолата може да видите тук.
Теam Xecuter очакват тяхното решение да бъде пуснато през пролетта на 2018 година.


PS4 експлойтът е пуснат публично
01.01.2018

Два месеца след като споменахме за потенциален хак за PS4 конзоли с версия на фърмуера 4.05, той вече е тук. Хакер с псевдоним SpecterDev пусна експлойт, чрез който на конзолата могат да се зареждат различни Payload-и т.е. приложения, които не са официално подписани от Сони. Всеки може да свали файловете от Github-а на SpecterDev, но работата с екслойта не е никак лесна и изисква някои познания по компютърни мрежи. Той е дал примерно приложение Debug Settings, а от вчера има и други като FTP сървър и даже Linux, който може да се инсталира на конзолата.
Реално все още няма начин да се подкара игра за PS4 свалена от Интернет на конзолата, но дори да дойде такава възможност няма да могат да се играят игрите изскващи конзолата да е на фърмуер по-висок от 4.05 т.е. игрите пуснати след Октомври месец 2016 година.


PS3 фърмуер версия 4.82 е налична за обновяване
14.11.2017

От днес е налична онлайн за изтегляне най-новата версия на фърмуера за Sony PlayStation 3 конзоли 4.82. Тя е пусната повече от година от както излезна предишната 4.81. Официално според Sony ъпдейта повишава стабилността на работата на конзолата. Неофициално вероятно пачва webkit експлойт, споменат преди седмица от програмист с ник Esc0rtd3w, който казва, че е намерил дупка в сигурността на 4.81 позволяваща според него доста неща като софтуерен даунгрейд, Flash Dump, IDPS Extraction за конзолите, които подлежат на CFW в момента. За най-новите модели PS3 конзоли CECH 3000 и CECH 4000 се планира HEN - Homebrew Enabler - пак вид хак, не толкова функционален като CFW, но вършещ работа.
Тези от вас, които ползват PSN с отключена конзола да не обновяват за момента, докато не се появи нов CFW.


Хак за PS4 e възможно да се появи скоро
27.10.2017

След ъпдейта на webkit експлойта, който вече работи на по-новите фърмуери 4.0Х от Team Fail0verflow пуснаха публично инструменти, обяснения и кодове за Kernel експолойт, който работи на версия на фърмуера 4.05 на Sony PlayStation 4. Tова само по себе си е достатъчно на програмистите на сцената да направят напълно работещ Jailbreak за конзолите до този фърмуер. Този експлойт има кодово име “Adieu”, защото за съжаление беше пачнат в следващата версия на фърмуера на конзолата 4.06. Дори да се пусне някакъв хак той няма да е особено функционален при положение, че 4.05 беше пусната точно преди година месец октомври 2016. Със сигурност игрите излезнали след това няма да работят, а и конзоли, които да са на тази версия на фърмуера или по ниска се намират трудно. За всички ъпдейтнали до 5.0 обаче все още има надежда. Хакерът Qwertyoruiop потвърди, че има работещ Jailbreak за тази версия на фърмуера, но както до сега нищо не е пуснато. Той е известен с работата си по Jailbreak на iOS на Apple и в миналото е пускал много такива, но каза, че специално за PS4 няма да пусне нищо публично. Дали заради страх от съдебно преследване от Sony, дали защото иска да запази Kernel експлойта за да изследва бъдещи версии на фърмуера за PS4 никой не знае и едва ли ще разбере, но всички се надяваме в един момент нещо от експлойта му да излезне публично.


страница 1 от 76
     
* Wii е търговска марка собственост на Nintendo of America Inc.
All Trademarks are copyright by their respective owners
Design by Daniel Nanovski